Главна страница

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Добре дојдовте на Ризницата на Викимедија,
складиште на 33.836.506 слободно употребливи мултимедијални податотеки каде секој секој може да учествува.

MP nature.png Природа
MP images.png Слики

MP science.png Наука
MP sounds.png Аудиоснимки

MP society.png Општество
MP videos.png Видеоснимки

Слика на денот
Снимка на денот
Снимка на денот
Огласување на виолетова жаба (Nasikabatrachus sahyadrensis, мажјак). Видот се среќава на планинскиот венец Западни Гати, Индија.  

+/− (mk), +/− (en)


Проблеми со пуштање?

Денешниот ден во слики
Учество
Избрана содржина

Ако ја разгледувате Ризницата за прв пат, ви предлагаме да започнете со нашите Избрани слики, Квалитетни слики или Ценети слики. Можете да погледате и некои дела на нашите високообучени учесници на страниците „Запознајте ги нашите фотографи“ и „Запознајте ги нашите илустратори“.

Содржина

Категории · Основни категории · Република Македонија · Античка Македонија

По теми

Природа

Општество и Култура

Наука

Инженерство

По тип

Слики

Звуци

Видео

По автор

Архитекти · Композитори · Сликари · Фотографи · Вајари

По лиценца

Статуси за авторски права

По извор

Слики

Збратимени проекти
Meta-Wiki Мета — усогласување Wikipedia Википедија — енциклопедија Wiktionary Викиречник — речник
Wikibooks Викикниги — прирачници и учебници Wikisource Викиизвор — библиотека Wikiquote Викицитат — мисли и цитати
Wikispecies Викивидови — видови од живиот свет Wikinews Викивести — вести Wikiversity Викиуниверзитет — образовни материјали